O nama

 

“KOSTELGRAD Hardware & Software” kao samostalna zanatska radnja ing. Krešimira Petrovića, osnovana je 14. listopada 1985. g. “vu dragome zagorskom kraju” Pregradi, poznatom po svojoj župnoj crkvi, “berbi grozdja”, dobroj kapljici i divnim ljudima.
Kraj osamdesetih obilježila je PC-manija, pa je KOSTELGRAD slagao računala i počeo sa pisanjem malih programskih DOS aplikacija za svoje kupce. Želje korisnika bivale su sve veće i sve složenije, pa je početkom devedesetih uz pet stalno zaposlenih računalnih stručnjaka KOSTELGRAD okupljao i cijelu plejadu vanjskih suradnika. U to doba napravljene su najbolje aplikacije, a Tomislavova “ŽUPA” postaje remek djelo! Počelo se sa maloprodajom računalnih komponenti, samih računala i financijskih programskih aplikacija! Otvorio se i dučan!
… A onda su krenuli “balvani”! Počeo je domovinski rat! Djelatnici KOSTELGRAD-a bili su njegovi aktivni sudionici, od južnog bojišta do Vukovara. Ondašnja centralna lokacija, na Zagrebačkom Kaptolu 24, bila je tih ratnih godina ustvari okupljalište ratnika, pomoći za bojišta širom Lijepe naše, žalosnih spoznaja o stradanjima dragih prijatelja. Radilo se toliko koliko su zahtijevali naši korisnici, dežuralo se …

Stvaranjem nove države i novih gospodarskih tokova i KOSTELGRAD se uključuje u tržišnu utrku, u novom sastavu i sa novom djelatnošću. Uvidjevši da je na tržištu premalo zastupljena nova tehnologija, KOSTELGRAD kao dugogodišnji serviser termovizijske opreme firme AGEMA (danas FLIR-a) uvodi termografska snimanja infracrvenom kamerom, računalnu obradu infracrveno snimljenih objekata i izdavanje Protokola-Izvještaja (nalaza-atesta) obavljenog IC snimanja! Za sva potrebna ovlaštenja prolazi se školovanje u Stockholmu u Švedskoj pri centrali ITC-a (Infrared Training Center). Ova djelatnost KOSTELGRAD-a nailazi na puno razumijevanje grada Zagreba koji mu dodjeljuje i dodatna sredstva za poboljšanje djelatnosti.

Kako bi podigli IC termografiju na rang koji ona ima u svijetu moderne tehnologije održavanja, u elektroenergetici, elektrotehnici i strojarstvu, kontroli tehnoloških procesa, praćenju temperaturnih promijena okoline, pri očuvanju okoliša i kontrole u graditeljstvu, primjene u medicini i veterini, u istraživanju i razvoju, te u dijelu posebnih namijena (HV, MUP, VD, GSS, osiguranje objekata), KOSTELGRAD sudjeluje u osnivanju Hrvatske udruge za infracrvenu termografiju (HUICT-a), a svojim djelovanjem i aktivnostima izrastao je u vodeću tvrtku za pružanje certificiranih usluga IC snimanja. Termografisti Kostelgrada-a sudjeluju u organiziranom školovanju za ovlaštenje pri Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je vlasnik Kostelgrada g. Krešimir Petrović na funkciji predsjednika HUICT-a.

Dolazeća mlada generacija KOSTELGRAD-a već je prošla potrebna školovanja za certifikaciju, prati aktualnosti IC tehnologije u svijetu, a ulazak u EU nije nas dočekao nespremne!

Pronađene su i dodatne aktivnosti koje nisu samo vezane uz IC tehniku ili Tehnička ispitivanja i analize: proizvodnja filmova, video produkcija! Tako je tvrtka KOSTELGRAD sa datumom 01. 07. 2018. godine napravila organizacijske i strukturne promijene. Promijenjen je vlasnik, sin Krešimira Matija, naziv tvrtke sada je MM STUDIO i pod tim imenom se dalje posluje. Dodane nove djelatnosti samo još bolje obuhvaćaju cijelinu aktivnosti. Za naše dugogodišnje korisnike, kao i one koji će to postati, sama usluga IC termografije ili Tehničkog ispitivanja i analiza, postala je kvalitetnija za nove mogućnosti.