Pribor uz IC kamere

 

Velika je lista dodatnog pribora uz IC kamere koji se kupuje naknadno, prema uočenim potrebama i zahtjevima IC mjerenja, a što nije bilo moguće ostvariti prilikom nabave samog IC uređaja. Također tu su i komponente koje zahtjeva održavanje uređaja i koje je potrebno zamijeniti, ili zbog neispravnog rada ili zbog loma.

Prvenstveno govorimo o izboru dodatne optike, za daljinska snimanja ili one za širokokutna. Važno je da se sva ta optika umjeri kod proizvođaća, što znači da se kupnjom optike kamera mora kalibrirati na svaku leću radi točnosti mjerenja. Zatim tu je opcija nadogradnje za mjerenje visokih temperatura (do 1.500°Cili  2.000°C), dodatne baterije i punjači, razni USB, HDMI i video kablovi i adapteri, memorijske kartice, bluetooth setovi, transportna kućišta, te ostali pribor koji omogućuje komformniji rad sa IC kamerom.

Važno je u startu znati za koju namjenu se nabavlja IC kamera pa se onda može kvalitetno, uz izabrani model, odabrati i dodatnu opremu !

… i još nešto jako važno:

Razgovarajte sa onima koji dobro poznaju IC tehniku, savjetujte se sa njima o svojim željama, i svakako educirajte se kroz školovanje za rad na termografskim mjerenjima i interpretacijama obavljenih mjerenja !

Ako se želite educirati i prije kupnje IC uređaja, posjetite školski centar ITC-a u Zagrebu pri Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu!