Dio naše opreme za video produkciju

Steadicam u akciji

Video produkcija   /   Photography & Cinematography

Za provođenje video produkcije: reklamnih i muzičkih spotova, dokumentarnih zapisa i filmova, koriste se razne tehničke mogućnosti opreme, a sve u svrhu realizacije visoke kvalitete zapisa. Koristi se najmodernija tehnologija koja zahtjeva i izuzetno poznavanje tehnike montaže. Tamo gdje se zamišljeno i dogovoreno  ne može u cijelosti provesti sa zemlje podiže se u zrak helikopter (dron), ili se pak kamera spušta ispod razine vode, te tako dobivamo izuzetne zapise – materijale.

 

RED DRAGON-X / Filmska kamera

Kompletan pribor i software, uz ovu vrhunsku filmsku kameruRED Dragon X, neophodan je za provođenje velikih mogućnosti snimanja!  2018. godine tvrtka RED pojednostavila je svoju liniju kamera, te je ponudu svela na tri modela, sva tri temeljena na klasičnom RED kućištu DSMC2 i sa novom, IPP2 (Image Processing Pipeline) obradom signala. 8K Monstro (full frame); 8K Helium (S35) i 5K Gemini (s35 i dual ISO) tako su objedinile raznovrsne snimateljske zahtjeve, te omogućile lakše snalaženje u konstantno mijenjajućoj RED ponudi. Recentno je RED napravio korak više ponudivši inačicu digitalne filmske kamere pod imenom Dragon – X , temeljenu na S35 senzoru, DSMC2 kućištu i IPP2 interpolacijskom softveru.
Evo tek par tehničkih karakteristika:
* 13.8 Megapixel CMOS Sensor
* 25.6 mm x 13.5 mm (Diagonal: 28.9 mm)
* 96 fps at 5K Full Format (5120 x 2700)
* 120 fps at 5K 2.4:1 (5120 x 2160)

 

Daljinski upravljani dronovi

Phantom
Za snimanja iz zraka koriste se mali helikopteri (dronovi – UAS) link vezom daljinski upravljani i sa mogućnošću nosivosti težine video kamere. Za kvalitetno i svrsishodno upravljanje ovim “igračkama” potrebno je i znanje i iskustvo, certifikati, dozvole i odobrenja!

Link za Phantom

 

Naši dronovi su jednostavno: KP-01  i  KP-02 !

 

KP-02

 

 

Steadicam – Stabilizacija kamere

Kod snimanja u pokretu da bi se stabilizirala slika kamere koristi se sustav za stabilizaciju slike poznat pod imenom “Steadicam”. U praksi se često susreću razne verzije stabilizatora. Kostelgrad koristi više verzija stabilizatora ovisno o zahtjevima.

Steadicam prsluk s monitoromSteadicam - ručni  Steadi za obje ruke

 

 

 

 

 

 

Digitalne kamere

CanonZa video i foto zapise koriste se digitalne kamere SONY i CANON – FULL HD rezolucije.    Posebni infracrveni (IC) efekti postižu se preuređenom CANON kamerom sa IC detektorom i specijalnim objektivom za propuštanje IC spektra.

 

 

Canon foto 1

 

 

 

 

 

 

GoPro za podvodna snimanja

 

Za podvodna snimanja koriste se profesionalne visokorezolutne kamere u zaštitnom kućištu.

Uz kamere koriste se Canon objektivi: 70-200 mm / 50 mm / 35 mm .

 

 

Rasvjeta

Rasvjeta "SENNA"

 

Za osvjetljavanje scene pri terenskim i studijskim snimanjima koristi se računalno regulirana rasvjeta.

Sustav je pokriven svjetlima i reflektorima raznih jačina, stalcima, filterima i sjenilima, ovisno o zahtjevu snimanja video zapisa i same scene !

 

 

Audio sustav

Audio sustav ZOOMPri eksterijernoj video produkciji koristi se terenski audio sustav ZOOM.

Za interna audio snimanja koristi se ZOOM mikseta.

ZOOM mikseta

 

Sastavni dijelovi audio sustava su stalci, mikrofoni raznih tipova i usmjerenosti, opet ovisno o željenim efektima koji se provode kroz miksetu.

 

Slider / Kran / Greenscreen

Slider - Klizni stalakZa specijalne efekte koristi se slider – klizni stalak (klizač) – KONOVA, 5m kran i naravno greenscreen.