Naši IC uređaji

IC kamera

FLIR T620 / T640

Novi modeli FLIR T620 i T640 spadaju u klasu visoko kvalitetnih profesionalnih IC kamera. Isporučuju se s IC detektorom najveće rezolucije u liniji T-serije, uz impresivne mogućnosti primjene! IC rezolucija uz oštru termalnu sliku iznosi 640 × 480, odnosno 307.200 piksela, s velikom točnošću i čitljivosti sa veće udaljenosti! Rezolucija detektora digitalne kamere je 5 mega piksela uz ugrađene LED svjetiljke koje omogućuju oštriju vidljivost digitalne slike ciljanih objekata. Veliki LCD zaslon  4.3″ osjetljiv je na dodir  i omogućuje kvalitetan prikaz promatrane scene sa svijetlom i oštrom slikom, jasne grafike, a uz kvalitetno sučelje i s mogućnošću kreiranja izvješća na zaslonu. Ugrađeno tražilo u boji na kameri T640 čini toplinske i digitalne slike jasnije i lakše vidljive u jako osvijetljenim okruženjima.
Wi – Fi  povezanost omogućuje slanje slika i podataka na mobitel uređaje kao što su iPhone, iPad ili iPod touch, uz FLIR Viewer aplikaciju, i tako se omogućuje brzo dijeljenje važnih IC informacija. Više je mjernih mogućnosti – interpretacija IC zapisa:  sa izborom do 10 mjernih točaka, do 5 mjernih područja, interpretacije Delta T temperaturne razlike, interpretacija sa izotermama, automatsko markiranje hladnog i toplog mjesta – pozicije. Točnost mjerenja temperatura prema baždarenju i prema standardu iznosi 2% ili ± 2°. Visoka toplinska osjetljivost kamera, <0.04 °C, omogućuje detaljnu analizu zapisa jer je moguće registrirati i najmanje temperaturne razlike. Mogućnost rotiranja optike kamere donijela je popularnost i svjetsku nagradu za dizajn firmi FLIR. Objektiv kamere se rotira za 120° i tako se olakšava rad i snimanje pod raznim kutevima. Napredna optika kamera omogućuje zamjenu objektiva prema potrebama, od standardne 25° leće, do opcijskih 15° i 45°. Omogućena je i interpretacija IC zapisa u tehnikama fuzije i PiP (picture in picture / slika u slici), što se postiže istovremenom interpretacijom ipreklapanjem termalne i vidljive digitalne slike. Ovako izražen IC zapis donosi bolje i lakše identificiranje nepravilnosti praćenih objekata.
Bluetooth komunikacija – MeterLink omogućuje direktnu pohranu podataka u IC kameru iz mjernih instrumenata za vlagu i temperaturu okoline, ili iz strujnih kliješta, a podaci se direktno vežu uz rezultate IC zapisa.

 

FLIR ONE

FLIR ONE / PRO

Model FLIR ONE Pro je mala “must-have” IC kamera koju bi trebao imati svaki profesionalni termografist pri obilasku objekta predviđenog za inspekciju i analizu ili pak sam izvođač radova radi ukazivanja na nepravilnost(i) i zahtjeva za profesionalnu IC obradu pozicije objekta.

FLIR ONESa svojim mjernim karakteristikama u termalnoj rezoluciji 160 x 120, odzivom od 8.7 Hz, područjem mjerenja od -20°C do 120°C, termalnom osjetljivosti od 150mK, te s mogućnosti interpretacije scene u više paleta boja i uz dodatnu vizualnu kameru rezolucije 1440 x 1080 pixela, ovo je izvanredni alat za uočavanje pozicija nepravilnosti i predlaganje hitnosti profesionalne IC analize i izrade protokola. Doduše i s ovim uređajem je moguće izraditi izvješće primjenom programskih iOS aplikacija, a također putem programske aplikacije moguće je i dijeljenje termalne slike ili videa putem društvenih mreža.

Iskusnom termografistu od koristi su na ovom IC uređaju i mogućnosti snimanja videa, snimanja u panorama modu ili pak snimanja u prolasku vremena (time lapse).

 

FLIR DUO R / FLIR DUO PRO R

DUO PRO RModeli FLIR DUO R  i FLIR DUO PRO R su profesionalne verzije DUO IC kamere koje omogućuju mjerenja iz zraka za komercijalnu primjenu, kao što je to u poljoprivredi, građevinarstvu i zgradarstvu, pri raznim inspekcijama i slučajevima javne sigurnosti. U modelima su integrirani Leptonovi IC senzori  i video kolor HD senzori. IC kamere daju precizno kalibrirano mjerenje temperature u svakom pikselu.  Omogućeno je termografistu i operateru bespilotne letjelice – UAS (drona) da istovremeno može prikazivati na zaslonu kontrole bilo koju sliku instaliranih senzora ili pak sliku u slici (PIP sliku) , odnosno IC zapis superponiranu u dijelu digitalne slike, a putem aplikacije FLIR UAS. Objekti su vidljivi i sa udaljenosti  preko 100 m u potpunom mraku, dimu ili magli. MSX algoritam za obradu IC zapisa ispisuje termograme s ključnim detaljima iz vidljive kamere što pak rezultira najoštrijom IC slikom dualnog spektra.

Kamere snimaju digitalne video radiometrijske zapise, a također mogu snimati i fotografije odnosno IC zapise za kasniju analizu u softverskom paketu FLIR Tools. U Flirovim alatima mogu se kombinirati dvije slike zajedno sa značajkom MSX algoritma za još više pojedinosti o zapisu pri izdavanju službenog protokola.

Svi zapisi pohranjuju se na mikro SD karticu. Široki je raspon ulaza od 5-26 VDC, čineći jednostavnu integraciju na onboard sustave.
Također tu su i dvije opcije video izlaza uživo: analogni video preko 10-pinskog mini-USB priključka ili digitalni videozapis preko mikro-HDMI. Nevjerojatne su mogućnosti kamera!